nieuws

Ander opdrachtgeverschap gevraagd

woningbouw

Ander opdrachtgeverschap gevraagd

Een verdere professionalisering van het opdrachtgeverschap, dat is het doel van een campagne die Aedes binnenkort gaat starten richting corporaties. De laatste hand wordt nog gelegd aan instrumenten die daarbij kunnen helpen.

“Wij gaan niet voorschrijven hoe corporaties hun opdrachtgeverschap moeten invullen. Wat wij wel willen is dat zij bewust gaan nadenken wat voor hen de beste manier is”, zeggen Emirto Rienhart en Maarten Georgius van Aedes.

Daarbij speelt uiteraard de visie van de branchevereniging wel een rol. Die heeft vorig jaar het licht gezien onder de titel Op weg naar regisserend opdrachtgeverschap. De reden daarvoor is simpel. De rol van corporaties verandert niet alleen door de noodzaak om zo efficiënt mogelijk te werken, Het is ook de snel veranderende bouwsector die corporaties in een andere dan de gebruikelijke positie plaatst.

Reageer op dit artikel