nieuws

Woningen in klooster gaan vlot van de hand

woningbouw

De herontwikkeling van het voormalige Luciaklooster in Bennebroek verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn op alle appartementen en het grootste deel van de herenhuizen die in het gebouwencomplex worden gevestigd opties genomen. In het uit de negentiende eeuw daterende klooster komen tien appartementen en zeven herenhuizen. De ontwerpen hiervoor zijn gemaakt door Tordoir Van den Berg Architecten […]

De herontwikkeling van het voormalige Luciaklooster in Bennebroek verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn op alle appartementen en het grootste deel van de herenhuizen die in het gebouwencomplex worden gevestigd opties genomen. In het uit de negentiende eeuw daterende klooster komen tien appartementen en zeven herenhuizen. De ontwerpen hiervoor zijn gemaakt door Tordoir Van den Berg Architecten uit Hoofddorp. In januari begint de sloop van een deel van het gebouwencomplex. De eigenlijke verbouwing begint enkele maanden later. De oplevering staat voor 2015 gepland. De prijzen variëren van 245.000 euro voor een appartement tot en met 650.000 euro voor een herenhuis. De herbestemmingsplannen dateren van twee maanden geleden. Nadat het gebouw jaren leeg had gestaan, werd het initiatief voor de herontwikkeling genomen.

Reageer op dit artikel