nieuws

Twente komt met 
investeringspakket

woningbouw Premium

Twente komt met 
investeringspakket

De vijf Netwerkstad Twente-gemeenten en de provincie Overijssel komen met een investeringspakket voor dertien concrete projecten. Hiermee is een bedrag van circa 90 miljoen euro gemoeid, dat mogelijk een vliegwieleffect creëert door investeringen van derden.

De projecten leiden tot versterking van het economische klimaat, verbetering van de binnensteden en het binden van talent en kennis aan de regio. Bovendien gaan de netwerksteden zich veel scherper concentreren op die woon- en werklocaties die de meeste toegevoegde waarde opleveren voor de gehele regio. Zowel bedrijfsleven als kennisinstellingen en investeringspartners zijn nauw betrokken bij het nieuwe programma en juichen de verdergaande samenwerking in de provincie Overijssel toe.

De focus ligt op projecten die op korte termijn in gang gezet kunnen worden.

Reageer op dit artikel