nieuws

‘Onderzoek naar betaalbaarheid huren klopt niet’

woningbouw Premium

‘Onderzoek naar betaalbaarheid huren klopt niet’

Hoeveel geld mogen corporaties precies ophalen bij hun huurders? De Tweede Kamer vergadert aanstaande donderdag over het woningwaarderingsstelsel. Volgens minister Blok (wonen) klopt het Rigo-onderzoek niet dat aangeeft dat de huren te hoog dreigen te worden.

Onderzoeksbureau Rigo publiceerde twee weken geleden een onderzoek waaruit blijkt dat de huren in Den Bosch stijgen terwijl de inkomens dalen. Steeds meer huurders betalen te veel, concluderen zij. Oorzaak is onder andere de gestegen werkloosheid.

Blok legt de resultaten van het onderzoek naast zich neer. De gehanteerde bedragen kloppen niet, stelt hij. Zo zijn de gebruikte bedragen voor de uitgaven van huishoudens een richtlijn en geen norm.

Reageer op dit artikel