nieuws

‘Nieuwbouw heeft een kontje van de regering nodig’

woningbouw Premium

‘Nieuwbouw heeft een kontje van de regering nodig’

Het verlengen van het lagere btw-tarief voor renovaties is kruimelwerk en gaat Nederland niet verder helpen. Dat zegt Peter Fraanje, directeur van het Nederlands Verbond Toeleveranciers Bouw (NVTB).

Hij pleit voor een energiepremie op vervangende nieuwbouw. Hij denkt daarbij aan een bedrag van 15.000 euro per gerenoveerde woning. “De nieuwbouw heeft een kontje nodig.” Het lijkt er op dat het kabinet in ruil voor steun van de oppositie het lagere btw-tarief voor renovaties wil verlengen tot eind 2014.

Fraanje waarschuwt dat die maatregel de bouwsector niet zal helpen. “Het is uitgewerkt. Iedereen die wilde verbouwen doet dat nu of heeft dat al gedaan.” De directeur van het NVTB vindt dat het kabinet premies moet verstrekken op superextreme en snelle verbouwingen van oude huizen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel