nieuws

Goed voorbeeld doet goed volgen

woningbouw Premium

Goed voorbeeld doet goed volgen

Het gebouw van de gereformeerde kerk aan de Amstel is in 1919 gerealiseerd naar ontwerp van architect Tjeerd Kuipers. Na circa tachtig jaar heeft de kerk haar functie verloren en verkeert het gebouw, met uitzondering van de toren, in zeer slechte staat.

Braaksma & Roos maakte een ontwerp voor passende nieuwbouwappartementen op de plaats van de oude kerk in een soortgelijke vorm. Door handhaving van de toren blijft het silhouet van de kerk in tact. Ook de ruimtelijke beleving, de constructie en materiaalgebruik van kerk en toren komen terug in de nieuwbouw.

Selie Bouwbedrijf realiseert de appartementen. Materiaal en detaillering van de toren waren bepalend voor de verfijning. Het metselwerk, het koperen dak, de scherpe sneden ter plaatse van de gevelopeningen keren terug. De ruimtelijk beleving van de kerk kwam terug in het ontwerp. De gelamineerde houten spanten van de hoofddraagconstructie blijven in het zicht.

Reageer op dit artikel