nieuws

VVD trekt nut Nationale Hypotheekinstelling in twijfel

woningbouw Premium

VVD trekt nut Nationale Hypotheekinstelling in twijfel

De VVD trekt het nut van een Nationale Hypotheekinstelling in twijfel. Dat maakte VVD-leider Zijlstra zojuist duidelijk tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. Pensioenfondsen, banken en verzekeraars hebben maandenlang onderhandeld met minister Kamp (economische zaken) over de NHI.

Op Prinsjesdag sprak het kabinet het voornemen uit de NHI op te richten. De instelling zou een positief effect kunnen hebben op de hypotheekrente en daarmee de woningmarkt. Zijlstra vraagt zich af of de NHI wel echt iets oplevert. “Misschien zitten we met zijn allen wel te verlekkerd te kijken naar pensioenfondsen.” Het initiatief om pensioenfondsen meer op de woningmarkt te betrekken, kwam vorig jaar van Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW.  

Reageer op dit artikel