nieuws

VEH: Bank moet huis regelen bij uitzetten

woningbouw

VEH: Bank moet huis regelen bij uitzetten

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat de bank voor een vervangende woning moet zorgen wanneer een huiseigenaar in financiële problemen door gedwongen verkoop uit zijn huis wordt gezet.

Dat schrijft de belangenorganisatie in een brief aan staatssecretaris Jetta Klijnsma (sociale zaken). De organisatie wil bereiken dat de onzekerheid over iemands woonsituatie na een gedwongen verkoop wordt weggenomen. De vereniging pleit ervoor dat bij gedwongen verkoop een bank in samenspraak met de gemeente voorziet in vervangende woonruimte als de ex-huiseigenaar hiertoe zelf niet in staat blijkt. Volgens de VEH zouden banken, gemeenten en corporaties hiervoor een samenwerkingsverband moeten aangaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels