nieuws

Juiste hoeveelheid specie vereist bij gebruik U-steen

woningbouw Premium

Juiste hoeveelheid specie vereist bij gebruik U-steen

Het is wel even wennen, maar een voegloze gevel van U-stenen is eigenlijk heel gemakkelijk te metselen. Dat oordeelt projectleider Thei Verdonschot van Geelen Vastgoed & Bouw uit Neer, dat de eerste Nederlandse woning in deze steen van CRH Clay Solutions bouwde.

De moderne villa in Beegden is net opgeleverd. “Het is eigenlijk hetzelfde als een normale steen”, vindt Verdonschot. “Je houdt de U boven, daar strijk je de specie in en dan vloei je de steen erin zoals normaal ook. Het enige wat belangrijk is, is om precies de juiste hoeveelheid specie te gebruiken, zodat er een voeg van een paar millimeter overblijft.”

De nieuwe villa staat dicht in de buurt van de fabriek waar de stenen geproduceerd zijn. Architect Maarten Engelman uit Roermond combineerde de ruwe keramische uitstraling van de U-steen met glad stucwerk voor een sprekend contrast. Het bijzondere ontwerp kent opvallende ramen, glaswanden en een patio met zwembad. Aan de achterzijde van de woning is een lange glazen wand, uitkijkend op open natuur en akkerland.

Lees morgen meer over de U-steen in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel