nieuws

Geen staatssteun bij opzetten woonwijk

woningbouw Premium

Geen staatssteun bij opzetten woonwijk

De gemeente Westland heeft geen ongeoorloofde staatssteun verleend bij een verandering van de bouwplannen voor de Westlandse Zoom. Dit heeft de Haagse kort gedingrechter bepaald.

Woningcoperatie Wonen Wateringen en ontwikkelaars EP Heulweg bv, Ouwehand Bouwprojecten bv en Niersman Projectontwikkelingen bv hadden de gemeente voor de rechter gesleept omdat zij zich gedupeerd voelden. Eisers kochten in het vorige decennium twaalf hectare grond langs de Bovendijk in Kwintsheul. Zij verwachtten hier te kunnen bouwen, maar de gemeente besloot later toch dat de glastuinbouwbestemming overeind bleef. In plaats daarvan koos de gemeente voor uitbreiding van de woningbouw in het gebied de Gouw langs de Poeldijkseweg.

Maar de gemeente voerde twee weken geleden aan de hand van stukken aan dat de berekende rente wel degelijk marktconform is en volgens de rechter hebben Wonen Wateringen en de andere projectontwikkelaars dat onvoldoende weten te weerleggen. Dus werd hun eis tot intrekking of opschorting van de lening afgewezen.

Reageer op dit artikel