nieuws

‘Bouw van 16.000 studentenwoningen vertraagd’

woningbouw Premium

‘Bouw van 16.000 studentenwoningen vertraagd’

De bouw van 16.000 studentenwoningen tussen 2011 en 2016 loopt ongeveer een jaar vertraging op. Dat verwacht Vincent Buitenhuis, directeur van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting.

De vertraging van het Nationaal Actieplan Studentenhuisvesting dat onder meer is ondertekend door oud-minister Donner heeft grotendeels te maken met de onzekerheid die er is ontstaan over de huurtarieven die studentenhuisvesters van dit kabinet in de toekomst mogen berekenen, zegt Buitenhuis. “Normaal gesproken maken we elk jaar plannen voor ongeveer twee- tot drieduizend nieuwe studentenkamers per jaar. Als we dit jaar de helft halen mogen we al blij zijn.”

Prinsjesdag wordt voor de studentenwoningbouw het moment van de waarheid. Dan wordt er meer duidelijk over de toekomstige huurtarieven. Met het Nationaal Actieplan Studentenhuisvesting is een investeringsbedrag van ongeveer 1 miljard euro gemoeid.

Lees het oorspronkelijke actieplan studentenhuisvesting uit 2011

Reageer op dit artikel