nieuws

Almere moet grond terugkopen van NPW

woningbouw

Almere moet grond terugkopen van NPW

De gemeente Almere moet voor 35 miljoen euro grond terugkopen van projectontwikkelaar Noorderplassen West (NPW). De rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat een contract over de ontwikkeling van dit gebied moet worden ontbonden.

In een overeenkomst tussen de gemeente Almere en de projectontwikkelaar uit 2002 staat dat als de markt zou veranderen, het contract ontbonden kan worden. In 2009 viel NPW hierop terug. De gemeente vond dat de overige 364 woningen ook gebouwd moesten worden. Maar de rechtbank is het met NPW eens dat de markt dusdanig is verslechterd dat ontbinding van het contract gerechtvaardigd is

 Almere moet niet alleen de grond terugkopen, maar ook de kosten vergoeden voor het bouwrijp maken van verschillende kavels. Wethouder Henk Mulder zegt dat er nooit meer zo’n contract gesloten wordt.

Reageer op dit artikel