nieuws

Nieuwbouw honderden huizen in Amsterdam-Zuid

woningbouw

Nieuwbouw honderden huizen in Amsterdam-Zuid

Op het Havenstraatterrein in Amsterdam Zuid komen 500 woningen. Verder is er plek voor onder meer bedrijven, horeca en culturele voorzieningen. Dat maakt de gemeente Amsterdam bekend.

Het aanbod van woningen moet sterk gaan variëren. In het plangebied is plek voor zowel appartementen als woon-werkruimten en eengezinswoningen. Een flink deel van de huizen, zo’n 175, zijn bestemd voor mensen met een modaal tot anderhalf keer modaal inkomen. Gezien de forse vraag naar woningen in de hoofdstad, zal het geen probleem zijn de huizen te slijten.

In de plannen van stadsdeel Zuid-Oost wordt uitgegaan van een wijk met sterk gevarieerde architectuur. Inmiddels zijn hierover verschillende contacten gelegd zonder dat dit tot concrete afspraken heeft geleid. Wel is duidelijk dat in het plangebied zowel ruimte is voor grote ontwikkelaars als voor zelfbouw. Ook zijn er plannen om de voormalige gevangenis aan de Havenstraat een nieuwe bestemming te geven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels