nieuws

Nederlandse woning biedt meeste privacy

woningbouw

Nederlandse woning biedt meeste privacy

Nederland is in de Europese Unie het land met de minste overvolle woningen. In 1,7 procent van de gevallen hebben bewoners te weinig privacy.

In de Europese Unie krijgt 17 procent van de woningen van Eurostat de status overvol. Slechte woonomstandigheden komen vooral voor in het oosten van Europa, waar dikwijls meer dan twee op de vijf woningen onder de maat zijn. In Roemenië leeft 54 procent van de bevolking in een overvolle woning.

Voor statistisch bureau Eurostat is een woning te vol als mensen (of paren) van boven de achttien jaar – naast de gemeenschappelijke ruimtes – niet ieder kunnen beschikken over een eigen kamer. Ook geldt dat kinderen tussen de 12 en 17 jaar indien van verschillend geslacht ieder een eigen kamer behoren te hebben.

Reageer op dit artikel