nieuws

Woonzorgcomplex draait op One

woningbouw

Woonzorgcomplex draait op One

Dubotechniek Bedrijven, onderdeel van Volker Wessels, heeft zijn gebruiksklare duurzame energie-installatie One geleverd voor Woonzorgcomplex Hushoven in Weert. Het is de eerste toepassing van ‘Own new energy (One)’ zoals het systeem officieel heet in een woonzorgcomplex.

De One komt voorgemonteerd met alle benodigdheden op de locatie en hoeft daar alleen nog maar te worden aangesloten op de installatie van een pand. Het aansluiten vergt volgens Dubotechniek Bedrijven niet meer dan één dag. Voormontage beperkt volgens de leverancier de kans op faalkosten.

Aannemer Louis Scheepers uit Roermond bouwt Hushoven voor corporatie Wonen Limburg. Het project bestaat uit 81 zorgappartementen, drie groepswoningen en een activiteitenruimte. De duurzame energie-installatie is voorzien van een warmtepomp. Die zorgt voor warmte in de winter, koeling in de zomer en voor het warm tapwater. De eerste One is begin dit jaar geplaatst bij het hoofdkantoor van Scania Benelux in Breda.

Reageer op dit artikel