nieuws

Idee voor investeringsimpuls valt niet in goede aarde

woningbouw

Idee voor investeringsimpuls valt niet in goede aarde

Het idee van oud-VVD-minster Johan Witteveen voor een investeringsimpuls van 10 tot 12 miljard valt niet in goede aarde bij premier Mark Rutte. Volgens insiders heeft Rutte Witteveen gezegd het niet met hem eens te zijn zonder inhoudelijk in te gaan op de argumenten van de oud-minister.

In het Financieele Dagblad deed de oud-minster van Financiën en oud-directeur van het Internationaal Monitair Fonds de oproep een maatschappelijk investeringsfonds op te richten. Overheid en pensioenfondsen kunnen dat vullen met 10 tot 12 miljard die kan dienen als investeringsimpuls.

In zijn visie kunnen pensioenfondsen op die manier een groot programma financieren op het gebied van duurzaamheid. Zelfs zouden zij de bouw van ziekenhuizen en scholen kunnen financieren en – als daar een juiste vorm voor te vinden is – ook van woningen, vindt de 92-jarige econoom.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel