nieuws

Amvest ontwikkelt meer woningen

woningbouw

Amvest ontwikkelt meer woningen

De projectontwikkelingstak van Amvest zag vorig jaar zijn omzet groeien naar 63,6 miljoen euro. Flink meer dan de 39,7 miljoen euro in 2011.

Gedurende het boekjaar werden 168 nieuwe woningen opgeleverd, in 2011 waren dat er 61, zo komt naar voren uit het jaarverslag. Eind 2012 waren verder 430 woningen in aanbouw (2011: 478). De nieuwe woningen zijn onder meer bedoeld voor de beleggingsportefeuille van Amvest.

Anders dan branchegenoot Vesteda, blijft Amvest ook voor de toekomst hechten aan de mogelijkheid zelf te ontwikkelen, onderstreept topman Wienke Bodewes. Maar de Amvest-fondsen mogen hun nieuwe woningen desgewenst evengoed van andere ontwikkelaars betrekken. Dat gebeurt regelmatig. Tegelijk verkoopt Amvest ook nieuwe woningen aan externe partijen, zowel verhuurders als particuliere kopers.

Bekijk het jaarverslag van Amvest

Lees morgen meer over Amvest in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels