nieuws

Zomerse sferen

woningbouw

Zomerse sferen

Een zonnebril zou geen overbodige luxe zijn voor de dakdekkers van Löwik Installatietechniek uit Almelo. Met geknepen ogen werken ze aan de dakisolatie van een appartementencomplex in de Zwolse Muziekwijk.

De spierwitte eps-isolatieplaten schitteren in het felle zonlicht en brengen de bouwplaats in zomerse sferen. De platen worden passend gezaagd bij de gevels, waar een paar verdiepingen lager nog hard wordt gewerkt aan het metselwerk. Het dak wordt straks afgewerkt met epdm-dakbedekking.

Hegeman Bouw uit Vriezenveen realiseert het complex met achttien appartementen in opdracht van Woningstichting SWZ uit Zwolle. Even verderop in de wijk bouwt Hegeman nog eens twaalf huurwoningen en 46 koopwoningen in de Muziekwijk. De bouw is naar verwachting in oktober klaar. Het bouwplan maakt deel uit van de herstructurering van de voormalige Trapjeswijk, naar een stedenbouwkundig ontwerp van De Zwarte Hond.

Reageer op dit artikel