nieuws

‘Minister moet wel zorgen dat er gebouwd wordt’

woningbouw

‘Minister moet wel zorgen dat er gebouwd wordt’

Elco Brinkman vindt dat minister Blok te weinig minister van bouwen en wonen is. “Ik zal hem daar op aanspreken.”

Elco Brinkman en Stef Blok openen vandaag de achtste editie van de Dag van de Bouw. Voor Brinkman is het zijn laatste als voorzitter van Bouwend Nederland. Voor Stef Blok is het zijn eerste als minister. Het belooft een feestelijke dag te worden. Toch gaan de zaken gewoon door. Minister Blok komt op bezoek en dat vraagt om actie. Zeker omdat de druk op de minister voor Wonen toeneemt.

Voor het eerst sinds de aanstelling van dit kabinet staan hij en de PvdA lijnrecht tegenover elkaar. De VVD-bewindspersoon maakte afgelopen week duidelijk dat de nationale bouwproductie niet zijn ‘pakkie-an’ is. Dat schoot PvdA’er Monasch in het verkeerde keelgat. Oud-politicus Brinkman vindt ook dat Blok de woningmarkt niet aan de markt kan overlaten. “De minister hoeft niet zelf een huis te bouwen, maar moet wel zorgen dat er gebouwd wordt.”

Reageer op dit artikel