nieuws

Groendak voor hofwoningen

woningbouw

Groendak voor hofwoningen

Dakdekkers van Dolfsma Dakbedekkingen uit Kampen zijn in opdracht van hoofdaannemer Mateboer bezig met de aanleg van een mos-sedumdak op zestien grondgebonden huurwoningen in Kampen.

De ondergrond bestaat uit bitumineuze dakbanen met een levensduur van minimaal dertig jaar. Daarbovenop komen drainagematten en een substraatlaag waarin eind dit jaar de sedumplantjes worden geplant. Naast de woningen wordt ook een complex met 28 huurappartementen opgetrokken.

Het groendak levert volgens opdrachtgever DeltaWonen een bijdrage aan de woningisolatie en een vertraagde infiltratie van het hemelwater. De daken van de grondgebonden woningen worden voorzien van zonnecollectoren die het tapwater voor keuken en badkamer op natuurlijke wijze verwarmen. Op het dak van het appartementencomplex zorgen pv-panelen deels voor de stroomvoorziening.

De woningen en appartementen worden respectievelijk november 2013 en februari 2014 opgeleverd.

Reageer op dit artikel