nieuws

‘Eigenbouw geen druppel op gloeiende plaat’

woningbouw

‘Eigenbouw geen druppel op gloeiende plaat’

Eigenbouw is een hit. In Amsterdam en Den Haag liggen potentiële huizenbouwers voor de deur van het stadhuis als er bouwkavels te koop worden aangeboden.

Breidt het succes van eigenbouw uit of is het over als straks de happy few hun eigen droomstulp hebben opgetrokken? Deze vragen werden gesteld tijdens de praktijkdag ‘Eigenbouw. Keuzes en kansen’ die gisteren werd gehouden in het Haagse Museon.

“Ik ben er van overtuigd dat het herstel van de bouwcrisis begint met eigenbouw”, zei minister Blok (wonen) opgewekt tegen zijn toehoorders. Zo’n tweehonderd mannen en vrouwen onder meer gemeentebestuurders, ambtenaren en een enkele zelfbouwer hoorden de bewindsman aan. “Eigenbouw is geen druppel op de gloeiende plaat”, meende Blok. “Vanwege de grote hoeveelheid beschikbare bouwgrond is het juist een grote kans.”

Reageer op dit artikel