nieuws

Stationskwartier in Weert

woningbouw

Stationskwartier in Weert

De eerste fase van het Stationskwartier in de Limburgse stad Weert wordt binnenkort opgeleverd. Oorspronkelijk zou het complex al eind vorig jaar klaar zijn.

Maar archeologische vondsten, vervuilde grond en de noodzaak de wanden van naburige panden opnieuw te funderen gooiden roet in het eten en zorgden voor maandenlange vertraging. De strenge winter deed daar nog een schepje bovenop. Bij de bouw van de ophanging van de balkons bleek de isolatie voor de koudebruggen te dik. Die was 64 millimeter. Uiteindelijk kon door toepassing van Isodun de dikte naar 15 millimeter worden teruggebracht, waarbij de voorgeschreven isolatiewaarde van 3,5 toch gehaald werd.

Het in vooroorlogs ogende, in stijlelementen opgetrokken appartementengebouw met zijn uiteenlopende kleuren baksteen en gevarieerde raampartijen, kent huur- en koopgedeelten in verschillende prijsklassen. In totaal bestaat het complex uit 2600 vierkante meter winkels, 107 stadswoningen en appartementen en een parkeergarage.

Reageer op dit artikel