nieuws

Nieuw aanbod kavels voor zelfbouw

woningbouw

Nieuw aanbod kavels voor zelfbouw

Wethouder Maarten van Poelgeest heeft het nieuwe aanbod zelfbouwkavels gepresenteerd.

Op deze kavels kunnen Amsterdammers zelf een woning bouwen. Door de bredere spreiding over de stad en de introductie van een nieuw type kent het aanbod een grotere diversiteit dan in voorgaande jaren.

Het nieuwe kavelaanbod is bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in DeFlat, een klushuizenproject in de laatste originele Bijlmerflat in Zuidoost. Het aantal individuele kavels (177) is groter dan ooit en meer verspreid over de stad dan in voorgaande jaren. De gemeente biedt vijf locaties aan voor bouwgroepen. Op deze plekken kunnen in totaal circa 156 woningen worden gerealiseerd.

Het aanbod kent twee bestaande panden voor bouwgroepen: aan de Zaaiersweg in Oost en het voormalige stadsdeelkantoor aan het President Kennedyplantsoen in Zuid. Een nieuwe vorm zijn kavels voor drie of vier gezinnen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels