nieuws

Lansingerland boekt fors af op gronden

woningbouw

Lansingerland boekt fors af op gronden

Als gevolg van de crisis in de vastgoedmarkt stelt b en w van Lansingerland aan de gemeenteraad voor om 72 miljoen euro extra af te boeken op de exploitaties van woningbouw- en bedrijfslocaties.

Zoals veel andere gemeenten heeft ook Lansingerland in het verleden veel geld geïnvesteerd in gronden en is ze voor haar financiële positie sterk afhankelijk van de vraag naar woningen en bedrijfsgebouwen.

Deze vraag is door de crisis sterk afgenomen. Daarnaast heeft het regeerakkoord ook direct effect op het geld dat de gemeente krijgt van het Rijk. Doordat het Rijk bezuinigt, krijgt de gemeente minder geld via de algemene uitkering. De combinatie van deze effecten leidt ertoe dat de gemeente fors zal moeten bezuinigen. Het tekort op de begroting bedraagt in 2014 afgerond 9,5 miljoen euro op een begroting van ongeveer 100 miljoen. Als er geen maatregelen worden genomen, loopt het tekort op naar 17 miljoen euro in 2017.

Reageer op dit artikel