nieuws

Hoogbouw plegen met kleine opdrachtgevers

woningbouw

Hoogbouw plegen  met kleine opdrachtgevers

Hoe kan een combinatie van kleine opdrachtgevers een gebouw realiseren met een hoogte van minimaal dertig meter?

Die vraag legt de gemeente Den Haag voor aan onder meer architecten en aannemers. Voor hen heeft het gemeentebestuur een prijsvraag uitgeschreven met als thema “Ontwikkel een concept voor hoogbouw met verschillende kleinschalige opdrachtgevers.”

Daarbij is het de bedoeling dat de hoogbouw gestalte krijgt dankzij telkens nieuwe kleinschalige opdrachtgevers. Daarbij verrijst het gebouw fasegewijs, zodat het pas na een aantal jaren definitief gestalte krijgt. Die werkwijze brengt een aantal problemen met zich mee. Zo vraagt de gemeente zich af hoe een gebouw tegelijkertijd gedeeltelijk in gebruik kan zijn en worden uitgebreid. Ook wil Den Haag weten hoe het bouwproces moet worden georganiseerd.

Lees meer over de prijsvraag

Reageer op dit artikel