nieuws

Aanpak funderingsproblemen onvoldoende

woningbouw

Aanpak funderingsproblemen onvoldoende

Door de economische crisis en het gebrek aan nieuwe regelgeving komt er geen vaart in de aanpak van funderingsproblemen als paalrot.

Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) is het wachten zat en presenteert vandaag een petitie aan de Kamercommissie Wonen.

Uit een Deltares-onderzoek bleek vorig jaar dat de problemen met funderingen in oudere woningen jaarlijks veel geld kosten. Voor paalrot wordt dat becijferd op zo’n 5 miljard, terwijl die kosten nog kunnen oplopen tot 40 miljard euro. Toch heeft dat nog niet geleid tot een aanpak van de overheid, zegt KCAF-directeur Ad van Wensen. Volgens Van Wensen liggen de aanbevelingen van het kenniscentrum nog altijd onderop de stapel. “We hebben in de petitie een lijst met wensen opgenomen van maatregelen die liefst op korte termijn genomen moeten worden om de situatie te verbeteren of in ieder geval niet erger te maken. Eén daarvan is om de verantwoordelijkheid over het grondwater bij één overheid te leggen.”

Bekijk de petitie ‘stagnatie funderingsherstel’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels