nieuws

Vertrouwen consument groeit

woningbouw Premium

Vertrouwen consument groeit

Het vertrouwen van de consument in de komende twaalf maanden is van maart op april met een sprong voorwaarts gegaan.

Was vorige maand nog 45 procent negatief gestemd, nu is het aandeel van de pessimisten geslonken tot 31 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgelopen half jaar is het vertrouwen in de economie nog nooit zo groot geweest.

Het stijgende optimisme vertaalt zich nog niet in de bereidheid grotere aankopen te doen, zoals woningen. Sinds december 2011 vindt (per saldo) vrij constant een op de vijf Nederlanders de tijd voor grote aankopen slecht. De investeringen door bedrijven liggen 15 procent onder het niveau van een jaar geleden.

Reageer op dit artikel