nieuws

Quawonen eist geld van Nederlandse Staat

woningbouw

Quawonen eist geld van Nederlandse Staat

Woningcorporatie Quawonen stelt de Staat aansprakelijk voor schade door het niet tijdig kunnen doorvoeren van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Hierdoor loopt de woningcorporatie naar eigen zeggen financiële schade.

De inkomsten van de huurverhoging zijn hard nodig om de verhuurdersheffing te kunnen opbrengen. Quawonen stelt dat de Belastingdienst “niet in staat is om tijdig, correcte informatie te verstrekken over de inkomensgegevens van haar huurders”.

Bij Quawonen zijn de gegevens van zo’n vierduizend huishoudens onbekend, de helft van alle huishoudens van Quawonen. Corporaties moeten de huurverhoging voor 1 mei aanzeggen. Dat lukt de corporatie nu niet meer.

Reageer op dit artikel