nieuws

Hoger bouwen met grote vrije overspanning

woningbouw

Hoger bouwen met grote vrije overspanning

Met een innovatieve aanpassing aan zijn appartementenvloer heeft VBI een methode ontwikkeld om hoger te bouwen met een grote vrije overspanning.

De kanaalplaatvloer wordt ingeklemd in de wand, waarbij de vloer de belasting van de gevel zonder speciale randbalk en randkist kan opvangen. De VBI appartementenvloer kon al een vrije overspanning van 11 meter overbruggen. Maar de maximale bouwhoogte bleef beperkt tot zes bouwlagen.

Die beperking wordt nu opgeheven door het toepassen van het VBI-Doorstapelsysteem, kortweg DSS genoemd. De appartementenvloer heeft een speciaal net van staalwapening meegekregen en wordt als het ware ingeklemd in de wand. Dat maakt een grotere belasting mogelijk.

Reageer op dit artikel