nieuws

Bouwen op historische grond in Druten

woningbouw

Bouwen op historische grond in Druten

Langs de Waal in Druten bouwt bouwbedrijf Van de Klok de woonwijk De Horst.

Er komen 55 appartementen en 36 woningen tussen de oude dorpskern en de Waalbandijk. De opdrachtgever is zusteronderneming Klok Ontwikkeling uit Druten. Eigenlijk bouwt Van de Klok op zijn eigen historische grond. De Horst was ooit een levendige volkswijk maar na leegloop in de jaren zestig van de vorige eeuw werd veel gesloopt en vervangen door bedrijfshuisvesting. Zo kreeg ook bouwbedrijf Van de Klok de ruimte om flink uit te breiden. Maar eigenlijk was het gebied te mooi voor een bedrijventerrein.

Vanaf het begin van deze eeuw wordt gewerkt aan de herontwikkeling. Toen de werf en het opslagterrein van Klok Bouw verhuisden, kwam er ruimte voor de woningen. Die worden in historische stijl gebouwd met onder andere tuitgevels en klassiek metselwerk. Het wijkje moet begin 2014 klaar zijn.

Reageer op dit artikel