nieuws

‘Alle huurwoningen onder het groene mes’

woningbouw Premium

‘Alle huurwoningen onder het groene mes’

“We moeten alle huurwoningen verduurzamen. Daar is geen enkele discussie over. Het is alleen de vraag: in welk tempo en hoe?” Dat zei Mark Frequin, topambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdagavond in Den Haag.

Hij reageerde daarmee op uitspraken van Coen van Oostrom van OVG. Die stelde voor alle corporatiewoningen binnen drie jaar allemaal te verduurzamen. Frequin wil zich niet binden aan een looptijd van drie jaar, maar gaf wel aan dat alle huurwoningen onder het groene mes zullen gaan. Hoe en in welk tempo is nog even de vraag. “Er komt geen nieuwe wet- en regelgeving. Maar ik ben een warm voorstander van Nationale afspraken op dat gebied. De kunst is meer de beweging erin te krijgen dan dwangmatig opleggen dat het moet gebeuren.”

Nederland telt op dit moment 2,4 miljoen huurwoningen.

Reageer op dit artikel