nieuws

‘Ombouw leeg kantoor wordt aantrekkelijker’

woningbouw

‘Ombouw leeg kantoor wordt aantrekkelijker’

Het ombouwen van leegstaande kantoren, ziekenhuizen, verpleeghuizen en hotels en scholen wordt aantrekkelijker.

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van minister Blok (wonen) om de maximale termijn voor tijdelijke verhuur op te rekken van vijf naar tien jaar. Minister Blok rekent er op dat er met de maatregelen meer kantoren worden omgebouwd tot woning.

Ook voor woningeigenaren die hun te koop staande, lege huis tijdelijk willen verhuren, veranderen de spelregels. De maximale huurprijs vervalt. De eigenaar bepaalt het prijsniveau. Onder voorwaarden mogen leegstaande woningen vaker tijdelijk worden verhuurd. De maximale verhuurtermijn van woningen die op de slooplijst staan, gaat omhoog van vijf jaar naar zeven jaar.

Reageer op dit artikel