nieuws

Koepelgevangenissen en ‘Oranjehotel’ in de aanbieding

woningbouw

Koepelgevangenissen en ‘Oranjehotel’ in de aanbieding

Het ‘Oranjehotel’ in Scheveningen zou een echt hotel kunnen worden en de drie koepelgevangenissen zijn om te bouwen tot hippe stadsappartementen.

Voor 29 panden als de Bijlmerbajes en Veldzicht zal een nieuwe bestemming gevonden moeten worden of wacht de slopershamer. De drastische bezuinigingen van staatssecretaris Teeven bieden volop kansen op bouwgebied, maar schopt de pilot voor ‘maincontracting’ in de war.

Veel gevangenissen, waaronder alle historische, voldoen niet meer aan moderne eisen en sluiten binnen vier jaar de deuren. Markante gebouwen ruimen daarbij en masse het veld voor moderne efficiënte gevangenissen waar twee mensen op één cel passen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel