nieuws

PwC constateert geen fraude bij Mitros

woningbouw

PwC constateert geen fraude bij Mitros

Corporatie Mitros heeft vanwege het gebruik van meerdere prijzenboeken aannemer Vios meer betaald voor het egaliseren van vloeren dan zou hoeven.

Dat blijkt uit onderzoek van de forensische accountants van PwC, die in opdracht van Mitros een fraudeonderzoek deden. Het onderzoek was ingesteld door de corporatie omdat de voormalige directeur van schoonmaakbedrijf R&S Schoonmaak de woningcorporatie en/of bouwbedrijf Vios van fraude beschuldigde.

De door hem ingediende facturen voor het egaliseren van vloeren bij mutatiewoningen (corporatiewoningen die een nieuwe eigenaar krijgen) zouden opgehoogd zijn. Daarbij zou Mitros voor tonnen zijn benadeeld. R&S deed het werk voor Vios in onderaanneming. PwC heeft geen aanwijzingen gevonden voor fraude.

Reageer op dit artikel