nieuws

Bo-Ex past noviteit van ClimaRad toe

woningbouw

Bo-Ex past noviteit van ClimaRad toe

De Utrechtse corporatie Bo-Ex past als eerste de nieuwe ClimaRad Fan toe.

De noviteit komt in een gemeentelijk monumentaal complex met dertig woningen. Het energielabel verbetert erdoor van E naar C. De installatie bestaat uit het ClimaRad EPMaX-systeem: het basistoestel ClimaRad 2.0 en drie ‘intelligente’ afzuigventilatoren.

Het basistoestel verbetert de ventilatie in de woonkamer en het energielabel. Dit toestel stuurt draadloos drie ventilatoren van het nieuwe type ClimaRad Fan aan. De ventilatoren komen in de keuken, de badkamer en het toilet. De ventilator in de open keuken brengt via het basistoestel in de woonkamer verse lucht in de woning. De lucht wordt niet meer ververst via een toevoerrooster in het kozijn.

Het ClimaRad EPMaX-systeem wordt getoond op de Bouwbeurs

Reageer op dit artikel