nieuws

Blok werkt aan bouwpakket

woningbouw

Blok werkt aan bouwpakket

Minister Blok (wonen) onderhandelt met het CDA over maatregelen die de bouwsector een impuls geven.

In ruil daarvoor zal het CDA de woningmarktplannen van dit kabinet steunen. “Het is onduidelijk wanneer het plan wordt gepresenteerd”, laat een woordvoerder van de minister weten.

Het CDA vreest vooral voor de effecten van de verhuurdersheffing van twee miljard euro die op het bordje komt van corporaties. Ook over de aangescherpte hypotheekregels is het CDA niet te spreken. Het kabinet heeft de christendemocratische partij vooral in de Eerste Kamer nodig. PvdA’er Jacques Monasch sprak vorige week nog in Dagblad Cobouw de verwachting uit dat er een noodpakket voor de bouwsector aan zit te komen. Hij had het over een duurzame maatregel voor zowel de bestaande bouw als de nieuwbouw. Op dit moment vindt er een debat in Tweede Kamer plaats over huurverhogingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels