nieuws

Yachtclub aan het IJ

woningbouw

Yachtclub aan het IJ

Aannemingsbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen werkt in Amsterdam-Noord aan de realisatie van het havengebouw van de Amsterdam Marina.

Het door architectenbureau Search ontworpen complex wordt het centrale punt van een moderne, volledig geoutilleerde jachthaven met 350 ligplaatsen rondom een pier in het IJ.

Het havengebouw biedt niet alleen faciliteiten voor passanten. Op de kop van de pier komt de spectaculaire Yachtclub met restaurant. Ook zal het gebouw onderdak bieden aan het hoofdkantoor van de Hiswa-vereniging. Oplevering is voorzien voor de zomer.

De aanleg van een jachthaven is onderdeel van de ingrijpende vernieuwing van het voormalige NDSM-terrein. Waar ooit fameuze passagiersschepen en supertankers werden gebouwd, ontstaat een bijzondere plek om te wonen en te werken. Eerder vestigden zich al diverse toonaangevende bedrijven als IDTV, MTV, VNU en de Hema op het terrein. De komende jaren is de bouw voorzien van diverse hotels en woningen.

Reageer op dit artikel