nieuws

Grondwerk voor Amadeus

woningbouw

Grondwerk voor Amadeus

Namens Züblin Nederland is Knijnenburg in het hart van Den Haag bezig met de sloop van flatwoningen en andere gebouwen van Defensie uit de jaren vijftig.

Als het sloop- en grondwerk tegenover het stadhuis is voltooid, begint Züblin aan de bouw van woon- en winkelcomplex Amadeus. Binnenkort wordt in de bouwkuip de werkvloer voor de betonvlechters gestort. Amadeus krijgt veertien verdiepingen en een hoogte van 51 meter. De onderste drie bouwlagen van het door Bedaux de Brouwer ontworpen complex zijn gereserveerd voor winkels. Daarboven komen elf woonlagen.

Voor een opmerkelijk accent zorgen de 8 meter hoge glazen winkelpuien over de eerste twee bouwlagen. Ook de appartementen worden voorzien van grote raampartijen. Het gebouw is vernoemd naar de componist Wolfgang Amadeus Mozart die in 1766 Den Haag bezocht en verbleef op de plek waar straks Amadeus verrijst. De winkels worden opgeleverd in mei 2014, de appartementen volgen in november volgend jaar.

Reageer op dit artikel