nieuws

Historische plek voor Chinees centrum

woningbouw

Historische plek voor Chinees centrum

Op Katendrecht werken Van Hattum & Blankevoort en Boele & Van Eesteren aan de realisatie van het European China Centre Rotterdam.

Het complex is een project van de ECC Rotterdam, een joint venture van de Shanghai Construction Group en Volker Wessels Vastgoed. Het centrum bestaat uit een combinatie van winkels, woningen, kantoren, horeca, een hotel met congresruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. Het totale vloeroppervlak bedraagt circa 50.000 vierkante meter. De oplevering staat gepland voor eind 2013. Architect Joke Vos verwerkte Chinese elementen in het ontwerp, zoals een gevel van rechthoekige prefab betonelementen gerangschikt in een Chinees rasterpatroon en gestileerde golven die verwijzen naar het water als energiebron. Om de bouw mogelijk te maken werd een aantal pakhuizen gesloopt. Katendrecht stond in de eerste decennia van de vorige eeuw bekend als de thuishaven van de grootste Chinese gemeenschap van Europa.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels