nieuws

Vestia wil 3,5 miljoen van Erik Staal terug

woningbouw Premium

Vestia wil 3,5 miljoen van Erik Staal terug

Woningcorporatie Vestia gaat de 3,5 miljoen euro die oud-bestuurder Erik Staal bij zijn vertrek heeft meegekregen geheel terugvorderen.

Uit forensisch onderzoek naar de arbeidsvoorwaarden van Staal blijkt dat er “regelmatig” besluiten zijn genomen “in strijd met de statuten en interne regels, gebrekkige verslaggeving en onvoldoende toezicht van toenmalige commissarissen”, meldt Vestia.

Voordat Vestia de bodemprocedure begint tegen Staal vraagt de corporatie de rechtbank Rotterdam om een getuigenverhoor onder ede. Het corporatiebestuur hoopt zo duidelijkheid te krijgen over onder meer “tegenstrijdige verklaringen” en “lacunes in de herinnering van enkele geïnterviewden voor het onderzoek”.

Reageer op dit artikel