nieuws

‘Maak uitzondering voor huurprijzen studentenwoningen’

woningbouw Premium

‘Maak uitzondering voor huurprijzen studentenwoningen’

Studentenwoningen moeten uitgezonderd worden van de maatregelen die het kabinet neemt met betrekking tot de nieuwe vaststelling van huurprijzen.

In de Tweede Kamer gaan stemmen op die pleiten voor een uitzondering voor studentenhuizen. Doorvoering van de maximale huurprijs van 4,5 procent van de WOZ-waarde leidt ertoe dat er geen studentenwonignen meer gebouwd worden, zo vreest GroenLinks Kamerlid Linda Voortman.

Door de relatief lage WOZ-waarde van studentenwoningen leidt dit in veel gevallen tot een flinke huurprijsdaling. Zo daalt bijvoorbeeld de huurprijs van een studentenwoning van de campus Uilenstede in Amstelveen door de nieuwe regeling van 189 naar 80 euro per maand. Het zijn kolossale en desastreuze maatregelen. Studenthuisverhuurders gaan op deze manier failliet.

Reageer op dit artikel