nieuws

Aanpak Blok versterkt verzet

woningbouw Premium

Aanpak Blok versterkt verzet

De plannen van minister Blok (wonen) gaan verder dan een financiële aderlating voor de corporaties, het is een eenzijdig opgelegde systeemverandering.

De weerstand van corporaties is daarom te begrijpen. De aanpak van Blok versterkt het verzet. Corporaties moeten straks jaarlijks 2 miljard euro afdragen. Diverse onderzoeken voorspellen het faillissement van de sector.

Minister Blok wil schuiven met de aanpak, maar de opbrengst staat vast. Deze week worden in het begrotingsoverleg de eerste knopen doorgehakt. Volgend jaar staat het gehele plan op de agenda. Aan het eind van deze strijd komt de minister waarschijnlijk als winnaar uit de bus. Door tijdens de discussie aan de uitvoering te sleutelen neemt hij een voor een de belangrijkste bezwaren van corporaties weg, totdat een werkbaar stelsel overblijft en 2 miljard euro onder de streep staat.

Reageer op dit artikel