nieuws

Restwarmte drukt energieverbruik corporatiewoning

woningbouw Premium

Restwarmte drukt energieverbruik corporatiewoning

Corporaties kunnen hun woningen het best ‘vergroenen’ door ze te verwarmen met restwarmte uit de industrie.

Installatie-adviseur DWA uit Bodegraven concludeert dat in een onderzoek naar de effecten van bouwkundige maatregelen om het energieverbruik te drukken en van ‘groene’ technieken die het beslag op primaire energiebronnen verminderen. Bouwkundige maatregelen renderen het beste in oudere grondgebonden woningen. Dat vertelde Peter Heijboer van DWA op het congres ‘Slimmer met de rest’. Op dit congres werd de stand van zaken rond restwarmte besproken. De restwarmte sorteert volgens Heijboer het meeste effect in appartementgebouwen.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel