nieuws

Houtbouw voor ronde woning complexe opgave

woningbouw

Houtbouw voor ronde woning complexe opgave

In de derde experimentele woonwijk van Almere staat straks een ronde woning waarvan binnenwanden en dak worden opgetrokken uit massieve houten elementen.

De constructie daarvan bestaat uit platen van kruislaags verlijmd hout. De gevels bestaan uit een dubbele wand van polycarbonaat. De Groot Vroomshoop levert de kruislaags verlijmde houtconstructie voor de woning in de experimenteele wijk De Eenvoud in Almere. Volgens commercieel manager René van Wel en constructeur Gert-Jan Bijen van De Groot Vroomshoop lag er een aantal lastige opgaven. Want hoe verdeel je optimaal binnen een vervormd ronde plattegrond massieve houten dakplaten, zonder dat er veel productieverlies ontstaat?

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel