nieuws

Directeuren woningcorporatie eisen baan terug in kort geding

woningbouw Premium

Directeuren woningcorporatie eisen baan terug in kort geding

In een kort geding voor de rechtbank in Breda eisten de directeuren Joop P. en André H. gisteren dat het besluit van schorsing door woningcorporatie Laurentius ongedaan gemaakt wordt, evenals het contactverbod.

De schorsing vloeit voort uit de onderzoeken die opgestart zijn na de arrestatie van algemeen directeur Walter V. eind mei. Hij wordt verdacht van dubieuze vastgoedtransacties. Naast het strafrechtelijk onderzoek lopen er verschillende interne onderzoeken bij Laurentius. Ook is er een interim-bestuurder aangesteld. Hoewel P. en H. geen verdachten zijn in het strafrechtelijk onderzoek, voelen ze zich door hun schorsing gebrandmerkt en geïsoleerd.

Lees het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel