nieuws

Limburg wil aanpak corporatiegraaiers

woningbouw

Limburg wil aanpak corporatiegraaiers

De provincie Limburg gaat onderzoeken op welke manier corporaties kunnen worden aangepakt waarvan de directeuren te veel verdienen. Dat zei gedeputeerde Erik Koppe (VVD).

De provincie gaat het graaien door corporatiedirecteuren actief aanpakken. Gezocht wordt naar een manier om dat effectief te kunnen. “We moeten de raden van bestuur ertoe bewegen dat zo iemand niet nog 10 jaar op die plek blijft zitten”, aldus Koppe.

Er is volgens Koppe maar één directeur van een Limburgse corporatie die te veel verdient. Het gaat daarbij om bestuurders die niet voldoen aan de opgelegde norm, nadat die was gepubliceerd.

“Echte graaiers zijn bestuurders die weten dat ze meer verdienen dan de norm toestaat”, aldus Koppe. Van een eventueel optreden door de provincie moet vooral een signaalwerking uitgaan waarbij actief gerapporteerd wordt als iemand te veel verdient.

Reageer op dit artikel