nieuws

Geen gezondheidsonderzoek naar aanleiding van asbest

woningbouw

Geen gezondheidsonderzoek naar aanleiding van asbest

Er komt geen gezondheidsonderzoek naar aanleiding van de asbest die werd aangetroffen in huizen in Kanaleneiland.

Dat heeft het RIVM (Rijksinsitituut voor Volksgezondheid en Milieu) de gemeente geadviseerd. Uit metingen blijkt dat het gezondheidsrisico zeer beperkt is.

Gisteren kregen bewoners van de Marco Pololaan een informatiebijeenkomst over de terugkeer naar hun woning. Zij ontvingen de meetresultaten van hun woning persoonlijk en kregen een toelichting op de onderzoeksresultaten van hun woonomgeving. Vandaag keren de eerste bewoners terug naar hun woning aan de Marco Pololaan.

Ondertussen loopt het onderzoek naar de asbestvervuiling nog steeds. De gemeente Utrecht maakte woensdag wel al bekend dat rond de flat aan de Stanleylaan geen verontreiniging is ontdekt. Volgende week komt ingenieursbureau Boot naar verwachting met de resultaten van het asbestonderzoek. Dat heeft burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht donderdag aan de gemeenteraad laten weten.

Bekijk het advies van het RIVM

Reageer op dit artikel