nieuws

Huursector heeft nieuw verdienmodel nodig

woningbouw Premium

Huursector heeft nieuw verdienmodel nodig

Teruglopende inkomsten en de noodzaak de schulden door aangegane leningen terug te brengen, remmen de investeringsmogelijkheden van vastgoedbeleggers.

Verdienmodellen voor zowel kantoren, winkels als woningen die tot voor kort succesvol waren, lopen vast. Ze zijn niet uniek maar de problemen met de kantorenportefeuilles springen op dit moment het meest in het oog. Een deel staat leeg en nieuwe contracten worden vaak afgesloten tegen gunstige voorwaarden. Voor de huurders, niet voor de verhuurder.

Of dat nog niet genoeg rampspoed is, blijkt vernieuwing van de portefeuille verder te worden belemmerd doordat het uitponden van verouderd bezit zijn beste tijd heeft gehad. Het tijdperk is voorbij dat huurpanden van veelal enkele decennia oud te gemakkelijk tegen flinke prijzen van de hand gingen.

Lees morgen in Dagblad Cobouw de analyse over de huursector

Reageer op dit artikel