nieuws

Asbestprobleem Utrecht neemt toe

woningbouw

Asbestprobleem Utrecht neemt toe

De asbestinventarisatie en sanering in Kanaleneiland Utrecht krijgt een steeds grotere omvang na de vondst van spuitasbest. Om alle omliggende woningen te onderzoeken en indien nodig te saneren, zijn nog minstens vijf dagen nodig.

Ook verzoeken de corporatie en de gemeente Utrecht nog meer omwonenden dringend hun woning te verlaten, zodat asbestinventariseerders de woningen kunnen inspecteren op de aanwezigheid van asbestvezels. Indien onderzoekers asbestvezels aantreffen, worden de woningen meteen gesaneerd.

Zondagavond moesten 48 woningen in Kanaleneiland, Utrecht, plotseling ontruimd worden. Bij renovatiewerkzaamheden trof saneerder Oskam onverwacht achter de dakplaten spuitasbest aan. Daarna hebben zowel corporatie Mitros als het RIVM extra metingen uitgevoerd. Van de 20 metingen zijn er op drie plaatsen asbest aangetroffen. Later trof men ook in omliggende portieken asbestvezels aan. Het gaat om bruinasbest dat zich relatief snel in de omgeving verspreidt en meer risico heeft voor de gezondheid dan andere, ‘witte’ asbestvezels.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over het asbestprobleem in Utrecht

Reageer op dit artikel