nieuws

Oplevering van De Vredenburg nabij

woningbouw

Oplevering van De Vredenburg nabij

Medewerkers van BAM Utiliteitsbouw leggen de laatste hand aan De Vredenburg, een winkel- en appartementencomplex pal naast het eveneens in aanbouw zijnde Muziekpaleis in Utrecht.

Corio Vastgoedontwikkeling en ING Vastgoedontwikkeling zijn de ontwikkelaars van het complex, dat over precies een maand wordt opgeleverd. De Vredenburg komt op de plek waar ooit het 16de-eeuwse kasteel Vredenburg stond; Karel V liet het kasteel in 1528 bouwen.

Op de begane grond komen winkels, daarboven 72 appartementen en vier penthouses. De helft van de woningen is verkocht. In de kelder van De Vredenburg komt een openbare fietsenstalling. Volgens projectleider Roel van Heumen van BAM Utiliteitsbouw is de bouw volgens planning gegaan. “Het was, en is nog steeds, vooral logistiek een uitdaging, omdat we bouwen in het centrum van Utrecht. Op het plein hiernaast is drie keer per week markt. Ook ben ik tevreden over de samenwerking met Heijmans, die het Muziekpaleis bouwt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels